Keresés ebben a blogban

2010. július 29., csütörtök

Balatonnnál sej-haj de jó, úszik a nyaraló..

..Minden hullámnál fejre áll,és a láb kalimpál! :)
Holnap elutazom egy hétre a Balatonra, és mire visszajövök, indulhatok Hajdúszoboszlóra, utána pár nap múlva gólya-tábor.. :D Egész nyáron nem voltam sehol, most gyorsan bepótlom! :)
Ha időközben véletlenül megnyernék egy játékot,vagy bárki bármiért keresne,szíves türelmét kérem, leghamarabb aug. 7-én tudom megnézni az üzeneteimet.
Bizony, bizony, egyre jobban izgulok az egyetemi dolgok miatt, már egyre több leendő csoporttárssal vettem fel a kapcsolatot, és ha az egész társaság olyan lesz,mint akiket eddig megismertem,akkor nem lesz semmi gond! :) Közben utánanéztem kicsit a statisztikáknak is. Erre a szakra államira 341-en jelentkeztek, 33-at vettek fel..és én is köztük vagyok!!! :) Ez eszméletlenül jó érzés! :) De nem fényezem tovább magam! :)

Még egy fontos: attól,hogy nem vagyok itthon,még lehet jelentkezni a játékomra, nyugodtan bombázzatok az e-mailekkel! :)
Ha a képre kattintasz, megtudhatod a játék részleteit is! :)


Természetesen majd mutatok fotókat a nyaralásról,ha haza értem, és érdekel titeket is! :)

2010. július 26., hétfő

Játék Áginál! + szemezgetők+ egy UFO

Moonsafari játékot hirdetett, melynek keretében lehetőséged van 50% kedvezményt nyerni az általa készített csodás ékszerekre! :)

Nagy örömömre a tegnap készített szemezgetőm elnyerte a meska tetszését! :) Csupa csodaszépet raktam bele, címe: Kedvenc színeimben.



De én sem maradtam ki a jóból: ManNani-nak köszönhetően az Ariel medálom (itt olvashatsz még róla, de megtalálod a meska boltomban is) bekerült a Felhőjárás című szemezgetőjébe. :)



Nagy örömömre közeleg az 1500. látogatóm, és mostanában rengeteg kommentet kapok, ezúton is köszönöm nektek! :) Remélem a játékom is tetszik nektek, és jó sokan fogtok jelentkezni! :)

Itt egy UFO, amit még a múlt héten fejetem be: 925-ös ezüsthuzalból, és macskaszem ásványokból készült gyűrű. Még a legelső adag ezüstömből kezdtem el! :) Egyenlőre nincs fent a meskán, de szerintem még a héten oda fog kerülni! :)

2010. július 25., vasárnap

Játék!!! :)



Már régóta ígérgettem ezt a játékot, hát legyen! :)
Ez nem akármilyen játék lesz ám! Nem elég kommentelni, aztán hátra dőlni, nektek is alkotni kell! :) Tehát: szeretet a téma. Alapanyag és technika lehet bármi, lényeg, hogy ne scak előre gyártott elemeket rakjatok össze, hanem legyen belőletek is egy darab benne (nem kell szó szerint venni! :) ) A kész munkákról készítsetek 1-2 jó minőségű fotót, és ha van kedvetek írjatok egy kicsit róla, hogy mit gondoltatok az elkészítése közben, miért kapcsolódik szeretet témához, stb. A fotókat és a gondolataitokat augusztus 28.-án éjfélig várom az alábbi e-mail címre: aszaltszilva@vipmail.hu
Ezután egy kiállítást rendezek a munkákból, és kisorsolok közülük pár nyertest! :) (jelentkezők számtól függ,hány nyeremény lesz.minél többen jöttök, annál több! :) ) Nem verseny, mindenki alkotása érték! Ezért is fogok véletlenszerűen sorsolni, nem pedig kikiáltani, hogy x-é a legszebb, de z-é ronda.

A nyeremények:
- Ezüst csiga fülbevaló (925-ös ezüstből készült, bedugós füli, ajándék szilikon fülbevalóháttal)

- 500 Ft-os vásárlányi utalvány, ami a meska boltomban váltható be
- meglepetés ékszer

Jelentkezés feltételei:
- Szeretet témában alkotás, nem csak gyári alapanyagokból.
- Jó minőségű fotó elküldése az e-mail címemre.
- Játék meghirdetése a blogodon (ha nincs saját blogod, akkor is jelentkezhetsz)
- Írd meg melyik nyereménynek örülnél a legjobban. Nem muszáj egyet választani,mindet írhatod. Erre azért van szükség, hogy ha véletlenül te nyersz, akkor olyat kapj, aminek biztosan örülsz! :)
- ha meglepetés ékszert (is) szeretnél, írd le a kedvenc színeidet, és azt, hogy a lógós, vagy a bedugós füliket szereted-e jobban, illetve hordasz-e karkötőt, van-e valamilyen ékszerallergiád

És miféle különleges alkalomból hirdettem meg ezt a játékot? Felvettek az egyetemre, túlléptük az 1000. látogatót, és közeleg az 1500. Ez elég ok? :)

Gyurmás kontárkodásaim I. rész+ legújabb szerzeményem

Én kicsit máshogy gyurmázom, mint a többiek :) Mivel borzasztóan drága mulatság ez a dolog, inkább csak egy színt veszek, és utólag festegetem. Így egyedibb is lesz a végeredmény. És a minta a lényeg,mert én rózsánál bonyolultabbat nem tudok, de azért próbálkozom :)
Ez a szív a 4. gyurmás művem (az elsők egy csiga és két levélke, még úgy másfél éve), és valamiért a mézeskalácsra emlékeztet. Aranyos kis dísz, némi raffiával megbolondítva :) Igazából ő is UFO volt, mert még tavaly készítettem (mézeskalácshoz vásárolt sütikiszúróval),és csak pár hete égettem ki (najó, én forrásban lévő vízbe dobálom,tehát inkább kifőztem), és festettem le.

Ő pedig itt a gyurma és drót ötvözése némi cseh üveggyönggyel című projektem első darabja. Még lelakkozom szerintem. Szerintem az alapötlet jó, és a kivitelezés? Mit gondoltok?
Ez pedig a csodás pólóm, amit Babett festett meg nekem! :) Nem sűrűn lesz itt rólam kép, de ezt meg kellett mutatnom magamon is, pláne,mert a sima kép rosszul sikerült a fényviszonyok miatt. tudom,borzalmas az önmagam fényképezősdi, de hát nem volt kéznél senki :)


Egyébként ma rendkívül termékeny napom volt, nemezeltem, drótoztam.. majd mutatom, hogy miket :)

2010. július 24., szombat

Emlékek+egy szemezgető

Tegnap jutottam el odáig, hogy megnézzem a banketten kapott cd-t. Az egy dolog, hogy nagyon bosszantó volt,hogy rólam alig volt kép, egyes emberek meg majdnem mindegyiken szerepeltek, és sok kép 2-szer is benne volt a válogatásban,a kár egymás mellett..pedig én is rengeteg jó képet küldtem be, de nem vette senki a fáradtságot..Na mindegy, majd túlteszem magam rajta.
A lényeg: találtam egy 7.-es fotót,amit már sokszor láttam, és rádöbbentem,hogy én is rajta vagyok! :) Az első döbbenet után rájöttem, hogy a fejem nem sokat változott..Na, ki találja ki , melyik vagyok én? :) Tippelni csak úgy ér, ha nem nézed végig mindhárom képet, és kizárásos alapon na vajon ki szerepel min a 3 képen? Egyrészt így a lényeg elveszik, másrészt meg nem mész vele sokra, mert több lány is szerepel mind3 képen. Úgyhogy egyszerre csak egyet tessék nézni! :) (kinagyítani ér) (a képen szereplő bizonyos egyedektől pedig bocs, de nem kérek elnézést, mert ők is tettek ki rólam kompromittáló képeket pl a facebookra, és és érdekes megjegyzéseket fűztek hozzá..szóval így jártak! :) a többiektől meg tényleg bocs! :) de a szent cél érdekében.. :) )







Ez itt abszolút nem illik a többi kép közé, csak régóta adós vagyok a legutóbbi szemezgetőmmel. Sokáig próbálkoztam, mire végre elfogadott egyet a meska..Címe: lilák változatosan. (tehát ezen nem kell megkeresni :D )

2010. július 22., csütörtök

Pontyhatár-köszönet

:

Nekem 381 van, szóóval, ez tudjátok mit jelent! ;)
Idő közben jött egy sms is: "OFIK nem hivatalos tájékoztatás: Ön besorolást nyert: SZIE-MKK környezetgazdálkodási agrármérnöki ANA. www.felvi.hu"
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki drukkolt, és lelkesített, bátorított, megnyugtatott a kommentjeivel! :)

Legújabbak

Íme a legújabb műveim! :) Megtalálhatod őket a meska boltomban is, még több képpel!
Szavannák szépe nyaklánc, ajándék fülbevalóval! Már hónapok óta megvolt a terv a fejemben, de tegnapig kellett várni,hogy minden alapanyag egyszerre legyen egy időben és helyen :) Karkötőt is készítettem hozzá, a boltomban megtekintheted! :)


Elkészült a kék nefejejcs fülbevaló másik fele. Fájó szívvel ugyan, de őket is felraktam a meskára. Nem elfogultságból mondom, de szerintem gyönyörű! :)

2010. július 20., kedd

Hajajj+játék Ergánál

Idő és alváshiányban szenvedek.. Az egyik kedves szomszédnál változatlanul fúrnak-faragnak már korán reggel, én meg még mindig nem tudok hajnali kettő előtt az ágyam közelébe jutni.. Blogolásra sincs időm, örülök,ha sikerül az összes követett blog új bejegyzéseit végigolvasni és kommentelni,meg a meskán figyelni a történéseket.. Úgyhogy fontolgatom kis időre zugolvasó leszek,nem fogok senkit elárasztani a jó hosszú kommentjeimmel. Remélem nem haragszotok meg érte :)
J hír viszont,hogy vettem fürdőruhát! ár úgy voltam vele,hogy 20 ezer alatt nekem bármennyit megér,ha találok egyet,amit fel merek venni legalább a tükör előtt.. Erre 3000 körül kaptam bikinit a Tesco-ban! :)Sima egyszerű fekete,semmi extra..és azt hiszem mégse veszek férfi fürdő alsót,ami térdig ér. Nem mondom,hogy indulok a Balaton szépén,de korántsem olyan borzasztó a helyet,mint gondoltam (vagy pedig csal a tesco-s tükör :D)
Alkotni is fogok most már ígérem, vettem ma ezüst drótot is meg ásványokat,gyöngyöket és "balerina cipőt" is.. Azt már kevésbé olcsón,mert rájöttem 10 alatt nem úszhatom meg. Hiába vannak 5000-ért bizonyos helyeken, de max. egy hónap alatt teljesen hordhatatlanná válnak, és a javításuk hosszú távon drágább,mint ah veszek egy kevésbé olcsó,de minőségi bőrcipőt.. most nem nevezem meg ezeket a cégeket,nehogy már bepereljenek, hogy szítom ellenük a népet.. :D Már scak pár lenge nyári ruha kéne,meg az évek óta halogatott telefon vásárlás,mielött véglek kihuny szegény..Jó ksi telefon volt ez túlélt számos zuhanást, esőt, karcolást, szétszedést..pedig nem víz és ütésálló elvileg.. Csak már öreg szegénynek az aksija :) És átváltok erre a d-juicera, mert elegem van, hogy rózsaszín vacakéknál már egy sms is 40 Ft, és a percdíjakról ne is beszéljünk..Náluk meg csak 29 minden.. nem értem,hogy éri meg nekik, de ők tudják,én meg örülök,mert havonta kell a telefonom tölteni 3500-ra úgy, hogy alig telefonálok valamit.. Kíváncsi leszek kiderül e róluk valami aljas apró betűs dolog,remélem nem! :)
És mégegy dolog: két új meskás csodával gazdagodtam: az egyik még titok,mert a párom kapja a névnapjára, és elvileg nem olvassa a blogom,de sose lehet tudni.. a másik pedig egy póló,amit Babettel festettem meg.. Gyönyörű lett! Még nem fotóztam le,de rövidesen megmutatom! :)
És mielőtt még elfelejtem: játék van Ergánál, akit újonnan fedeztem fel magamnak! :)

2010. július 19., hétfő

Vasárnapi gouba, és egyéb történések, gondolatok

Mostanában túl sok blogot olvasok..Mindenki hazajött a nyaralásból,és ezerrel nekilátott írni és alkotni..Én meg nem akarok semmi szépségről lemaradni,de így elhanyagolom a saját blogom :)
Vasárnap megint voltam a Goubán :) Most többen voltak,hiszen nem esett egybe a Wamp-pal, és több meskással is találkoztam! :) Többjüknek le is fotóztam a standját :)
Ott volt Zazálea, aki rettentően megörült nekem, és én is neki, hiszen végre élőben is láthattam a csodás leveles ökoszatyrom alkotóját! :) (és még további 3 műve van nálam :) ) Az ő standjáról lehetetlen volt jó képet csinálni, mindig ácsorgott előtte pár ember,a mi nem is csoda :)
Blaur is nagyon örült, hogy újra látott, és én is neki. Még le is fotózkodtunk együtt, de azt a képet nem biztos,hogy kiteszem ide, mert borzasztóan festek rajta :D Na jó, mégis, hiszen nem én vagyok a lényeg.. :)

Ezen kívül ott volt Aggbak, és így végre a párom is emberére akadt, mert őt is elhurcoltam szegényt, és valahogy nem hozták lázba a táskák és az ékszerek.. :D
Benéztem még többekhez is, de végül nem vettem semmit, mert elég rosszul állok anyagilag változatlanul.. :(
Legközelebb tényleg viszek sütit! Csak ugye abban a dög melegben ki az az őrült,aki még a sütőt is begyújtaná?!

Alkotás terén most szünetet tartok,és csak tervek születnek..valahogy ellustultam, és időm se nagyon van, meg szörnyen izgulok. 22-én kijönnek a ponthatárok! Abban ugyan biztos vagyok, hogy felvesznek, hiszen a tavalyi év ponthatárait legalább 60-nal meghaladom,és azt olvastam az adott intézményben minden szak elindul.. De nem is emiatt izgulok,hanem azért, mert egyetemista leszek! Most már aztán tényleg végérvényesen felnőttem, nem tehetek ellene semmit.. lassan (jövő tavasszal :D) 20 éves leszek, utána kettőt pislogok,és 30..milyen rövid is az élet..és amikor tegnap átmentem a Duna fölött a 2., vagy 3. legrondább hídon,elérzékenyültem,ahogy láttam a néhol romos, néhol felújított régi épületeket..és a Dunát. Azt hiszem hiányozni fog Budapest..2 hétnél tovább sose voltam innen távol.. és igaz,hogy talán nem kapok helyet a koliban, meg hazajárok majd hetente legalább egyszer,de gyakorlatilag ez felér egy elköltözéssel..

2010. július 16., péntek

Játék Lidérckénél! + ami az elöbb lemaradt

Lidércke játékot hirdetett a blogján, annak örömére, hogy már több, mint 200 rendszeres olvasója van :) Vásárlási utalványt, illetve egy gyönyörű táskát lehet nyerni :)

Hozzám pedig tegnap eljutott az 1000. látogató :) Majdnem sikerült lekapni..

Szintén tegnapi termés mindkettő:
Első drótfás művem egy medál aventurinnal. Szerintem nem lett valami szép, úgyhogy ki se rakom a meskára, biztos nem kéne senkinek, elég amatőr munka.. :(


Ez pedig egy tejeskávé színű üveggyöngy rézdróttal befoglalva. ha a nap átsüt rajta, olyan a színe , mint a borostyánnak.. :) De szerintem ő se lett elég jó ahhoz, hogy meskára kerülhessen :( De gyakorlásnak ez is jó volt.. :)


Elnézést a negatív hullámért, de szörnyen rossz napom volt..fürdőruhát kerestem..és ez az én súlyommal, és a combomon tanyázó narancsligetekkel egy rémálom..A vége az lesz, hogy veszek egy térdig érő férfi úszónadrágot, meg egy fekete bikini felsőt.. De még normális férfi úszónadrágot se láttam (ugyan melyik vesz fel virágmintásat?!), és biztos dőlnének a röhögéstől.. Pár éve láttam női változatban kevésbé hosszút, azóta is keresem. B terv az auchanos csador jellegű fürdőruha, ami sző szerint egy térdig érő spagettipántos ruha, csak fürdőruci anyagból. persze se a színe, se a mintája nem normális, és ez is jó adag derültséget okozna..
A nap fénypontja volt, amikor találkoztam Babettel, és átadtam neki festésre egy pólót :) Már holnap kész is lesz, de vasárnap veszem át, Goubázás után. Jut eszembe: aki megy Guobára most vasárnap, és még nem zaklattam, hogy meglátogatom, és ezért hiányérzete van, az jelezze! :)

Az elmúlt két nap

Aki mostanában kommentálni szeretett volna, de nem tudott, az most tegye meg, mert hiba elhárítva, várom a megjegyzéseket nem csak ide, hanem az előző postokhoz is :)
Ki az az idióta, tökkelütött hadd ne mondjam micsoda aki mécsestartóra fém fogókat tesz? És mivel műszálas szőnyegem van, nem lehetett csak úgy eldobálni az égő mécsest tartóstul, miután felemeltem.. szépen vissza kellett tenni, persze lassított felvételben, mert a fájdalom igencsak megnehezítette a koncentráló képességem..Szóval sokad fokú égési sérülések, hólyagok a legfontosabb testrészeimen: jobb kezem mutató és hüvelykujján. Komolyan megfontoltam,hogy hideg vízbe lógatott kézzel alszom, de inkább a sötét lakásban egy késsel aloe verára vadásztam, és ma már nem is fáj.. De azért a hajnal pokoli volt, pláne mert rájöttem,hogy a világon mindenhez használom ezt a két ujjam..Azért az ominózus eset előtt elkezdett fülbevalók akasztóit valahogy még sikerült megcsinálnom.. Vettem egy rakás sárgás, narancsos cseh üveggyöngyöt, mert szerintem remekül illenek a rézdróthoz, és igazi kánikula hangulatuk van :) Ő az első a sorban:



Ez pedig a tegnap előtt hajnalon készült, miatta feküdtem le negyed 4kor (meg a hőség miatt, illetve fél 3kor felhívtak telefonon..) szerintetek hogy jobb, kagylókoronggal, vagy nélküle? Komolyan gondolkodtam, hogy megtartom,de végül bekerült a meska boltomba, az előző fülikkel együtt :)




Ma vettem zsugorkát :) Ezzel kapcsolatban várok tanácsokat nálam tapasztaltabbaktól :)

És egy fontos dolog: játék van Kathynál, aki gyönyörű ruhákat varr, és alakít át a tengeren túlon :) Ezt a csodaszép ruhát lehet megnyerni:

Az első díjam! :)

Megkaptam az első díjam, méghozzá Erikától! Nagyon meglepődtem, és köszönöm neki! :)


Hét dolog, amit rólam lehet tudni: (ezer bocsánat előre is, de megbuggyantam ettől a nagy melegtől, de a vége felé azért van egy kis komolyodás)

1 Élem első főzős élménye: egyedül voltam otthon, éhes voltam, és még nem tudtam használni a gáztűzhelyt. Egy kád forró vízben főztem virslit.. (egyébként finom lett :D)

2 Több int 3 éve kergetjük kölcsönösen az őrületbe egymást a párommal (de inkább ő engem), akinek hosszabb a haja, mint az enyém!

3 Félek a hangyáktól, halálosan csikis vagyok mindenhol, és gyakran „Kezit csókolom!”-mal köszönnek nekem (tizen és huszonéves fiúk is!).

4 Kis koromban gyűjtöttem a köveket, amiknek széttörve szép csillogós a belsejük. varrtak nekem egy monogramos kis szütyőt, hogy abba rakosgassam. (azt hiszem innen jön az ásványimádatom).

5 Kisgyerekként régész akartam lenni, de amikor megtudtam, hogy hány évek kell tanulni hozzá, rögtön letettem erről a tervemről. A dinoszaurusz mániám ettől még nem múlt el, ezért az általános iskolában a tanító nénim Dinoszandurusznak hívott.

6 A Szent István Egyetemre szeretnék menni, környezetgazdálkodási agrármérnöknek, és ez által kicsit jobbá tenni a világot, a hazámat, védeni az élővilágot, fejleszteni a vidéket. (és természetesen kitanulnék utána valamilyen kézműves mesterséget.

7 Ha nagy leszek kiköltözöm pestről,és lesz egy családi házam hatalmas kerttel, benne eperfával és vadvirágokkal, egy csomó macskám 3 gyerekem, és teljesen bolond vagyok, de élvezem.

Természetesen, hogy ne szakadjon meg a sor, így én is tovább küldöm hét bloggernek : (de nehéz volt választani!)

1. Blaur

2. Dóri (Made for you)

3. Mandala

4. Moonsafari

5. Piroseper

6. Szallerandi

7. Vera Násfa

Aki kimaradt, az nem azért maradt ki, mert nem értékelem a tehetségét, hanem mert mindössze 7 helyem van, és igyekeztem olyanoknak díjat adni, akik még nem kaptak ilyet :)

2010. július 15., csütörtök

Szolgálati közlemény

Probléma elhárítva. A gond okozója valószínűleg a csodaszép zöld indás sablonom volt :( Tehát elvileg lehet kommentelni újra! (és várom is őket, nagyon!!! :) )

Szolgálati közlemény-SEGÍTSÉG!

Sziasztok!
E-mailt kaptam, miszerint nem lehet nálam megjegyzést hagyni.. Csodálkoztam is, amiért elmaradtak mostanában..
Sajnos a hiba okát nem találta meg, akinek van tippje, az kérem írjon e-mailt!

Megérkeztett! + anyunak

Pár napja megérkezett Svirohoz az ajándéka, amit nyert :) Ezeket a fotókat már ő készítette: (természetesen ő is kapott a már elmaradhatatlan quilling képecskéimből, és még ismeri is a technikát!!!)


Közben elkészült az a szett, amit anyukám rendeltem meg tőlem pár hete :) Ha rajta múlna, nem meskáznék, mert mindent megkaparintana :D Másik ilyen lelkes megrendelőm Móni barátnőm, nemsokára hazatér a nyaralásból, és talán majd meglepem valamivel :) De lehet, hogy várok szeptemberig, mert akkor van a szülinapja :)



Megjegyzés: soha többé nem fogok festegetni semmit! Ha nincs fehér fakarika, akkor nincs. Nem állok neki 3 rétegben festeni, 2 rétegben lakkozni, hogy aztán hetekig szórakozzak vele, mert mindig észreveszek valami kis hibát..neem, soha többé!! Persze legutóbb is ezt mondtam, amikor a fém karikákat festegettem..
Pár drótos dolgot is készítettem,mert tegnap bevásároltam, fogytán volt a készlet :) Majd mutatom őket is! (ha szeretnétek :) )

2010. július 14., szerda

100. komment, és új külső + facebook-kérdés

Pár napja megvolt a 100. kommentem, Moonsafari jóvoltából, aki nagyon szép ékszereket készít, elsősorban gyöngyökből, de mint kiderült, a gyurmaékszerek terén sincs szégyellni valója :) Már készül neki a meglepi, csak a színeket lehet sejteni, és azt,hogy nemez füli :) (a saját kommentjeimet is beleszámoltam, úgy van meg a 100->valaki még kap majd egyszer meglepit, ha nélkülük is meglesz a 100, de ez titok :) )
Közben új külseje lett a blogomnak. Hogy tetszik? :) Csak azt bánom,hogy itt nem lehet két csíkban pakolni oldalra..
Játékom érdeklődés hiányában ma este törölni fogom. ( de jó annak a sok embernek, aki most nyaral..szerintem ez az egyik ok :) ) Augusztus elején én is megyek nyaralni. :)
És közben nagyon-nagyon örülök,mert a számláló túllépte a 900-at! :) És lassan 30 rendszeres olvasóm lesz :) Tényleg mesés, sose gondoltam volna! Köszönöm szépen , hogy olvastok, kommenteltek, mert nagyon örülök ám neki! :) A másik,aminek örülni szoktam, ha írok valaki blogjába, és válaszol :) Vannak, akik külön mindenkinek (nem kis energia), de egy összevont köszönöm is jól esik.
És egy kérdés: facebookon van rendes oldalam, meg amolyan rajongói oldalam Sesame néven. Mindkét helyre töltöm a fotókat a művekről, de nem tudom jó ötlet-e ez így. Nem sokáig lesz energiám mindkét helyen tartani a lépést. Az eredetit többen ismerik, talán inkább azzal fogok foglalkozni, a másikat talán törlöm is.. vagy nem tudom, ti hogy csináljátok?

2010. július 13., kedd

Gyöngyfűzős kontárkodásaim 1. rész

Ahogy ígértem :)
Ő már hónapokkal ezelőtt megszületett a fejemben. A páromtól szereztem maradék gyöngyöket, abból készült :) (cseh csiszolt, akrilgyöngy, meg egy kása középre) Egyenlőre hetek óta egyedül árválkodik, várja a párját. Nem tudom, hogy feltegyem-e majd meskára, nem szívesen adom ki a kezeim közül. :)


Ő a már emlegetett karkötőm, akire büszke vagyok. A képen látható az első verzió. Sajna rövid lett a damil,és én nem tudok szépen toldani..újrakezdtem, de ekkor a damil összegubancolódott..rövidesen nekikezdek harmadszor, de ilyen aranyos kis zsorzsett teklát rendelnem kell még,nem lesz elég a teljes szetthez :) (mert fülit és nyakláncot is szeretnék :) a mintát a neten találtam valahol..


Ez volt az első a sorban,a mi újra felkeltette az érdeklődésem a gyöngyfűzés iránt :) Vezsuzsi mintája alapján készült, elvileg nyaklánc lesz.


Ha bárki elkészül, majd mutatom..Közben folyik tovább a gyurmázás, drótból is belekaptam pár újdonsága, találtam szép keresztszemes mintát, és textil kitűzők körvonalazódnak, és még nemezelek is, tűvel, szappannal..Végeredmény: egy rakás UFO (unfinished object, azaz befejezetlen tárgy). és persze a zsugorkát is ki akarom próbálni..
Vasárnap rendet raktam, már nyoma sincs.. a fent említett félkész sereg ellepte a szőnyeget..este velük fogok rémálmodni.. megtámadnak, és a befejezésük követelik!
És még egyszer köszönöm mindenkinek a kedves szavakat! Ha más nem, ezek biztosan meggyógyítanak! :)

Helyzetjelntés+ játék CSJ-nél

Annyian kérdeztétek, hogy vagyok,hogy lusta vagyok többször leírni :) Egyébként nagyon örülök neki, és köszönöm a sok jobbulást kívánó hozzászólást, levelet mindenkinek! :)
Hol jobban, hol rosszabbul, de róka koma már végképp elkerül. Ha épp azt írom,jobban vagyok,abban a pillanatban szaladok a wc-re, vagy összegörnyedek, úgy megfájdul a hasam.. A gyomorszájam fáj, nem tudom ez mit jelent..
Jobb oldalt még mindig várom a szavazatokat, és játékom is van, bár nem túl nagyszabású (az majd augusztusban). Ha pár napon belül nem jelentkezik senki, szerintem felfüggesztem..Persze, sok eszem van, hogy most hirdetem meg, hiszen mindenki nyaral.. :)
Este pedig ígérem mutatok végre valami munkát, de most meg lehet főni a gép előtt, úgyhogy türelem :) (türelem-ékszert terem!)
Mielőtt még elfejtem : a meskáról már biztos sokan ismeritek CSJ különleges ékszereit, kitűzőit. Most szülinapi játékot hirdetett a blogján! :) Boldog szülinapot! :)

2010. július 11., vasárnap

Polyvore-ból sosem elég! + mindenféle egyéb dolog

Itt van még 3 :) De egy időre azt hiszem leállok velük, és megpróbálok valami kézzel foghatót felmutatni :)
Az első szettet holtbiztos, hogy nem venném fel, nem hordok se fehéret, se rózsaszínt :) Ettől függetlenül még nagyon bájos :) A nemez virág még egy barátnőm szülinapjára készült egy éve, de nem lett kész időben, és azóta nálam van. Tervben volt, hogy készítek neki egy rózsaszín közepű-fehér szirmú párt, az még mindig igencsak félkész.. :)

Nyári kánikula szett :) A fülbevaló a meska boltomban is megtalálható, magyar költők sorozatom tagja. 925-ös ezüst huzalból készült féldrágakövekkel: karneol, jade + korall. Petőfi A borozó c. műve ihlette, bár így utólag elnézve nincs sok köze a borhoz, maximum egy hűsítő koktélra tudok róla asszociálni :) Képzeljük el a kedves Sándort, ahogy egy alföldi kocsmában koktélozgat :D
Ez a szett már kevésbé idegen tőlem, tavaly én is beruháztam egy narancssárga ruhára. szerintem jól áll, de a párom közölte, hogy úgy nézek ki benne, mint egy túlméretezett répa. Szegény répa-ruha megsértődött,és a szekrényben búslakodik azóta is. Tényleg fura lehettem benne, sose hordok ennyire élénk síneket..

Itt egy kellemes esti szett :) Középen a tűnemezelt kitűző saját darab, de szívesen készítek hasonlót bárkinek,a kinek megtetszik :) Bár mostanság tervben van úgyis néhány nemez kitűző :) Azok a kék fakarkötők meg a bolero különösen tetszenek :)



Tegnap óta rosszul vagyok, hányinger, hasmenés, émelygés..De ma délelőtt kicsit jobb volt, úgyhogy csak azért is Kimentem a Goubára :) A wamp is érdekelt, de későn tudtam meg,hogy az nem hetente van, és ebben a dög melegben meg az egyéb bajaim közepette nem bírtam volna elslattyogni a város másik végébe.. Majd legközelebb :) És a Gouba is jó volt, találkoztam Blaurral, azaz Cserny Laurával :) (És még szép,hogy otthon hagytam a fényképezőgépem..) Jó volt személyesen találkozni vele, nagyon kedves, és a munkái élőben még szebbek, mint a képeken :) Nézzétek meg a blogját! :) venni nem vettem egyébként semit, direkt nem vittem pénzt, biztos ami biztos alapon :) És jobb is, mert jól megrakodva jöttem volna haza, de pénz nélkül :D
A másik nagy örömöm Zazie Hébé nevű nyakékével kapcsolatos :) Nevet keresett neki, és az én változatom tetszett meg neki :) Valahogy elfogott tőle az az igazi gyerekes öröm :) Itt nézhetitek meg.
Most elkezdtem még egy gyöngyfűzést, a drótot valamiért hanyagolom.. Nem tudom,hogy iylen állapotban folytatni tudom-e azt is.. Legfőbb program az alvás, mert legalább addig nem érzem,hogy mi mindenem fáj.. De remélem most már elmúlik.. nem tudom mi okozza, mert tegnap mosatlan gyümölcstől szárított barackos-hagymalekváros pástétomig összeettem mindent, de valószínűbb, hogy valami fránya vírus..Étvágy semmi, a víztől is rosszúl vagyok, kb két ujjnyi rizset sikerült ma leerőltetnem,hogy legyen valami a gyomromban.. Na de nem panaszkodok tovább :) Mindjárt itt az augusztus, és végre én is megyek nyaralni! :)

És mielőtt még elfelejtem: jobb oldalt fönt tessék szavazni, egy bejegyzéssel lejjebb pedig játszani!! :)

Szemezgető (már megint :) ) + játék!!!

Levendula24 jóvoltából ismét szemezgetőbe kerültem:
Formabontó alkotások:


Nagyon hízelgő, hogy egy ilyen címmel ellátott szemezgetőbe kerülhetek :) Ez a 10. szemezgető, amiben szerepelhetek, és átléptük a 800. látogatót is.. Ennek örömére a Pitagorasz fülbevalómat fél áron ( 950 helyett 425 Ft-ért) kaphatja meg valaki, az itt komentet hagyók között! Aki ide ír kommentet, az a nagy augusztusi játékom különdíjára is pályázhat majd! (részletek júl. 22-én!) Jelentkezés feltételei: hirdesd meg a játékom a saját blogodban (ha van), és légy a rendszeres olvasóm!
Jelentkezési határidő: júl. 27 (ekkor lesz 3 hónapos a meska boltom :) )
Itt a fülbevaló kicsit nagyobban:



Több kép, és információ a fülbevalóról a meska boltomban!

2010. július 8., csütörtök

Még két Polyvore + szemezgető

Úgy látszik, kezdek belejönni :)
Farmeres szett, a Bolondos kitűzőmmel (meska boltomban kapható)

Romantikus szett, középen a rézdrót fülbevalómmal:

És ma reggel ért egy kellemes meglepetés: Eszterin jóvoltából!
Szemezgetője címe: Pávatollak

Ez a füli a magyar költők sorozatom tagja, Babits Mihály: Himnusz Irishez c. műve ihlette, ezért a szivárvány színeiben pompázó féldrágakövekkel párosítottam a 925-ös ezüstöt :). Itt láthatod kicsit nagyobb méretben:




A technika ördöge :D+ játék Lupinnál

Juhé! Sikerült az a Polyvore dolog nekem is :) Mutatom az elsőt:
Kicsit bohém, bolondos, merész összeállítás, de nekem tetszik :) nem avgyok piros párti, de ezt így felvenném szívesen :) Aki nem tudná, a nemezelt katicás kitűző az én munkám :)
Na, milyen? Felvennétek ti is? :)
A facebookon is alakulnak a dolgaim, mint már említettem, ha valaki kíváncsi a rajongói oldalra, szóljon, és kirakom oldalra :) Egyenlőre a kép helyén naagy kérdőjel van, de már dolgozom a logón, majd megmutatom a két jelöltet, és lehet szavazni melyik a jobb :)

És mielőtt még elfelejtem: Lupinnál játék van! Ez az angliai lány csodákat művel a filccel, és most meghírdetett egy give-awayt, aminek keretében 3-an nyerhetnek filc csomagot (legalábbis csekély angol tudásommal ezt silabizáltam ki, ha nem így lenne, szóljatok, javítsatok ki!). Külföldiek is (tehát magyarok is :) ) nyugodtan jelentkezhetnek!

2010. július 7., szerda

Karikák-megrendelés+segítség!!!

El nem tudjátok képzelni mennyit szenvedtem velük, pedig elsőre nagyon egyszerűnek tűnik :) Formára igazítás, forrasztás 8ezzel volt a legtöbb baj), festés, szárítás, megint festés, megint szárítás, lakkozás, szárítás, lakkozás és megint szárítás.. Azt hiszem ilyet se sűrű fogok csinálni :) Klipsz alap van hozzá, ami egy kis drót kampóval van ellátva, ezáltal lehetővé téve a karikák cserélgetését, így nem kell mindhez külön klipsz :)
Ha a fényképekre kattintasz, megjelenik nagyobb méretben!




Kicsit más: szeretném az egyik fülbevalóm feltölteni a Polyvore-ra, hogy én is csinálhassak összeállításokat :) Valaki tudna benne segíteni? Még nem jöttem rá a használatára.. A facebookkal haladgatok, hála Kricsár Annamária segítségének, meg az öcsémnek :) Van külön rajongói oldalam, meg rendes oldalam is, de erről majd később :)