Keresés ebben a blogban

2012. február 28., kedd

Tutorial

Egy bizonyos magánéleti esemény után, úgy döntöttem, hogy most az életem minden területén rendet rakok. A szobámtól kezdve az ékszereken át a fejemig! :) Így most egy darabig régi, még be nem mutatott ékszerekkel, és befejezett félkészekkel foglak titeket bombázni. És még fogyózni is fogok, nem vásárolok többet a tesco-ban, csak ha muszáj, a zöldségeket-gyümölcsöket pedig megveszem sokkal jobb áron a piacon, ahol kedvesek az eladók,beszélgetnek az emberrel, és sokkal szebb a portékájuk is (na meg finomabb)! De ha kell, a pénzt se fogom sajnálni, hogy egy kicsit finomabb, és egészségesebb dolgokat ehessek, úgyis szép lesz már az idő, szívesebben sétálok majd el a henteshez, meg a pékségbe, ahelyett,hogy elrohannék a tuskóba, és gyorsan megvennék mindent egy helyen.
És színesebben fogok öltözködni! :) Kezd ez úgy hangzani,mint valami újévi fogadalom-dömping..úgy tűnik, nálam most jött el ennek az ideje! :)
Egyébként kicsit pipa vagyok,mert vagy nincs nálam fényképezőgép,és süt a nap, most végre nálam van, erre zuhog a hó. Most rögtön akarom a tavaszt! Virágokat, napsütést, rügyeket, zöld füvet!!! :(
Természetesen új ékszerek is lesznek, és nagyon remek ötleteim vannak, amiknek már fejben dolgozom a megvalósításán! :)
Most egy tutorialt mutatok, amit legalább egy éve készítettem..itt nem volt még ilyen úgy sem :)
Lépésről-lépésre, hogy azok is értsék, mit hogyan kell, akiknek még sosem volt dolguk drótokkal:) A képet valamiért nem tudom nagyobbá varázsolni itt, de ha lemented, könnyedén nagyíthatod minőségromlás nélkül!
1. Hozzávalók: 2 darab nagyobb, nem túl díszes gyöngy; vastag drót (pl 0,8 mm-es, vagy 1 mm-es -> fontos, hogy a gyöngyön lévő lyukon átmenjen!); vékony drót (pl 0,4-es, 0,3-as). Ezen felül jól jöhet egy kúpos fogó, és egy csípőfogó (a drót elvágásához). Egy lapos fogót sem árt beszerezni!
2. Levágunk a vastagabb drótból két egyforma hosszú darabot, ami jóval hosszabb, mint a gyöngyünk, és az egyik végére a kúpos fogóval hajlítunk egy karikát. Ezután a kúpos fogó végeivel jól fogjuk meg a drótot, és picit hajlítusk meg a karika alatt.
3.-4. Most a másik drótdarabbal is megtesszük ugyan ezt.
5. Felhúzunk 1-1 gyöngyöt a drótdarabokra, majd a drótdarab másik végére egy kisebb hurkot hajlítunk a kúpos fogóval.
6. Így fognak kinézni.
7.Kezdjük el feltekerni a vékony drótot egy másik darab vastag drótra, jó szorosan, úgy, hogy mindkét végéből hagyjunk néhány centit szabadon.
8. Így fog kinézni. Legyen jó hosszú, legalább kb. akkora, mint egy mutatóujj. Óvatosan húzzuk le a feltekert vékony drótot a vastagról.
9. A vékony drót egyik végét tekerjük fel a gyöngyös drótunkra, a hurok alá, szorosan.
10. Ezután a rugószerű vékony dróttal elkezdjük lazán körbetekerni a vastagat, a gyönggyel együtt.
11.-12. Eljutottunk a drót másik végéig, ahol ismét a karika alá tekerjük a vékony drót szabadon maradó részét.
13. A maradékot lecsippentjük a csípőfogóval.
14. Kész! Ezután már csak akasztó kell hozzájuk, és hordhatjuk is az új fülbevalónkat! :) Persze lehet belőle medál is! :)

Itt van nagyban is, hogy mi lesz a végeredmény:
Remélem érthető! :) Tudom, hogy a 3.-4. kép szinte ugyan az, de ezt sajna csak utólag vettem észre! :( Ha megtetszik,nyugodtan elkészítheted saját használatra, és ha bemutatod a neten is, kérlek jelölj meg forrásként!

2012. február 18., szombat

Karkötő, macskakiállítás és az etsy-kérdés

Ebben az időben képtelenség fotózni..én ben nem szeretek, és enm is tudok jó képeket készíteni, kint meg ott a nagy fehér hótömeg, ami kiakasztja a masinámat. Így nem tudok sok mindent mutatni :( Ez a legjobb kép, amit készíteni tudtam az egyik új karkötőről: (az ötletet a bizsugyár blogból vettem, nagyon jó leírásokat lehet ott találni!)
Az előző hétvégén pedig macskakiállításon voltam! Tudjátok, nagy macska-mániás vagyok, teljesen elbűvölt aza sok gyönyörű (és méreg drága) cica :) A kezemben tarthattam egy 80 ezer (!) forintos kis kandúrt, aki rögtön elterpeszkedett az ölemben, és a mellemhez dörgölőzött, és elégedetten vigyorgott a kamerába.. naná, kandúr! :) Sajnos róla nincs egy szalonképes fotóm sem, de helyette itt ez a kis Maine Coon kiscica.. ők volt az egyik kedvencem :)

Javítás: Vadalmi felhívta rá a figyelmem, hogy tévedtem, mert ő itt egy American Curl cica, ami kis hazánkban nem éppen elterjedt! :) Ma is tanultam valami újat! :)


Egyre inkább töröm a fejem rajta, hogy belevágok az Etsy-zésbe. Akinek van tapasztalat, és szívesen megosztaná velem, az nyugodtan írhat! :) Sőt, az is megfordult a fejemben, hogy vállalkozó leszek, és komolyabban belevágok ebbe az egészbe (nappali tagozatos diákoknak sok kedvezmény van, ezért jobb, mint az adószámos magánszemély). Jó lenne, ha beindulna.. de addig még szerintem rengeteget kell fejlődnöm, és alkotnom! :)

2012. február 3., péntek

Tavalyi fülbevaló


Hogy ne maradjatok ékszer nélkül, amíg be nem fejezem a héten elkezdetteket, addig megmutatom ezt a fülit, még tavaly csináltam. Szerintem elég érdekes darab! :)