Keresés ebben a blogban

2010. október 8., péntek

Összefoglaló

Gondolom (remélem) sokan kíváncsiak vagytok, hogyan telt az első pár heten itt Gödöllőn :)
Elmesélem!
Mi minden hasznosat tanultam:
- a rendetlenség osztódással szaporodik
- ha naponta 2-szer söpörsz,az még nem jelenti azt,hogy tiszta is marad estig
- könnyebb úgy tanulni, ha valamihez társítod a latin neveket (pl.: Piscicola Geometra -> viszki-kóla geometria, Bothriocephalus Acheilognathi -> a köhögős, ami úgy néz ki mint a lefolyó...stb.)
- a Gergőkkel vigyázni kell
- vannak egész aranyos és vicces latin nevek is (pl.: Mollusca, Mus musculus, Nyelesszemű tüdőscsigák..), meg olyanok,amiben egy rakat mgh/msh van egymás után, de amúgy is lehetetlen kiejteni/leírni/megjegyezni, csak azért, hogy te boldog legyél! (pl.: Gnathobdellidea)
- a legjobb "órák" a 8-as "előadóban" zajlanak, rendszerint 11, illetve éjfél után
- szeretem a vadgazdákat ^^
- ha te se tudsz angolul, és a beszélgetőpartnered se, ráadásul süket is vagy, az még nem jelenti, hogy nem tudtok beszélgetni (jó dolog ez az erasmus)
- a wc papír drága mulatság
- a víznek akár fél órába is telhet,amíg eléri a forráspontját
- jó kinyitni a koli kaput mágneskártyával
- nem minden faház van fából
- a savanyú káposzta finom sajttal és virslivel, valamint olyan nincs, hogy valami nem elég friss ahhoz, hogy megegyem.. :)
- nagyon sok hajam van, de a legtöbb a padlón található meg (lásd: söprögetés)

Ezen felül immúnis lettem némiképp a hidegre, megtanultam kézzel kimosni bármilyen ruhadarabot, solymásztam, ettem őzpörköltet, 3 fiú is felkért fenyegetés nélkül-önként és dalolva táncolni.
Rájöttem, hogy nem kell annyira komolynak lennem, és mindig a messzi-messzi jövőbe tekintenem, inkább élvezem egy kicsit, hogy fiatal vagyok :)
Lett némi önbizalmam (talán sok is?), és sok-sok barátom, kicsit másképp látom már a világot. :)

Tegnap pedig sikerült az állattan beszámolóm! :) Persze ez még csak az első a sorban, jövő héten 5 zh-t írok..

Néhány fénykép:

Egyetemi sportfesztivál

Ennek itt épp semmi köze a sporthoz, csak a rendezvény keretében egyik este fellépett egy stand up comedy-s, Szupkay Viktor. Élmény volt élőben hallani, majd leestünk a székről a nevetéstől! :)

Vadásznap


Gödöllőn, a kastélyban került megrendezésre, néhány hete. Itt ettem az őzpörköltet, láttam solymász bemutatót (1. kép), meg lovas bemutatót, meg íjász versenyt, és minden szép és jót. A pénzem pedig elköltöttem különleges, házi lekvárokra : diós, és fahéjas almás. magában ettem meg őket, 3 nap alatt bekanalaztam :) Egyébként késöbb az egyetemi sportfesztiválon újra találkoztam a solymász fiúkkal, és én is kipróbálhattam, milyen érzés. Nagyon jó volt! (egyébként ezek a madarak nem sólymok, hanem Harisek, de a sólymokat legalább mindenki tudja micsoda :)

Csendélet

Tegnapi reggelim, amit délután 5kor volt szerencsém elfogyasztani.. Igen, kicsit szétszórt vagyok, ha nem nőtt volna hozzám, még a hajam is elhagynám, és ha nem lenne ráírva a füzeteimre, még a nevem is elfelejteném :) És néha meg csak nincs ennyi időm se.

Kilátás a szobámból


Naplemente az erkélyemről

Élőben sokkal szebb! :) Majd próbálok egyszer egy jobb képet csinálni :)

Persze, tudom..na és az ékszerek?! Hááát.. múlt hét hétvégén elkezdtem párat, és csütörtökön is. Ha elkészülnek, mutatom! :)

Aki puskázás nélkül lefordítja a bejegyzésben szereplő latin szavak valamelyikét, jutalmat kap!

És persze nagyon szépen köszönöm, hogy érdeklődtök a hogylétem iránt, drukkoltok, hogy szépen menjen minden, és biztattok, hogy ne aggódjak! :)

Mielőtt még elfelejtem: a játékom résztvevőinek az ajándékokat jövőhét csütörtökön postázom! Köszönöm a türelmet! :)

11 megjegyzés:

Elza írta...

ezt nagyon jó volt most olvasni,de enni ne felejts el azért:) a hasznos dolgokon pedig jót nevettem:)

mollusca...nem is kifejezetten a játék miatt,de ez bizergálja most az agyam,és úgy is hülyeséget fogok írni,de a csiga jutott eszembe róla,meg valami puhatestűek cucc,de ez kábé vakon célozgatás,bár egyszer törin egy tök idegen szóra eltaláltam,hogy anya,szóval kitudja...ennél hülyébb viszont már nem lehet,egy próbát azért megért:D

sesame írta...

Tudsz te valamit!
A Mollusca a puhatestűek törzse. Azon belül van a Gastropoda, a csigák osztálya :)

Elza írta...

azért megnyugodtam,hogy nem olyan vészes a memóriám állapota,bár földrajzból ne kérdezzenek semmit...:)

Lara írta...

Jo latni,hogy jol vagy es,hogy jol erzed magad az egyetemen.Ne busulj,mert csak az elso ev lesz ilyen faraszto,majd konyebb lesz idovel.
Egy valamit mindig tarts szemelot,hogy egyszer egyel es utana menj az orakra,mert ha nem igy teszel akkor egy ido utan kikeszul a gyomrod.Nekem elso evbe 2009-be oktoberbe kezdodot meg az egyetem es marciusba dobentem ra,hogy nem jo ez igy,ugyanis mar anyira lefogytam,hogy en voltam megijedve sajat magamtol.Aztan mar azutan ugy csinatlam h egyszer ettem es utana mentem az egyetemre,ha nem ertem el az elsore akkor mentem a masodikra de inkabb a sajat egeszsegemet neztem.
Szerencses vagy,hogy Szupkaival tallakozhattal.
Szep a kilatas a szobadbol.Jo tanulast!Csak igy tovabb!

frihanna írta...

Szia Sesame! Örülök, hogy jól vagy! Köszönöm az élménybeszámolót, fiatalkoromat idézi némiképp... :D
Musculus=izom.
Ennyi ugrott be...

Lakota mágia írta...

Jó volt olvasni ezt a beszámolót!!!
:-))))))))))))))))))

sesame írta...

Ringlószilva kékség: ó, dehogy nem kérdezünk, mondd csak mi is az a dolina? :P Jó, ha karban tartod az agyad, nehogy olyan szétszórt és szeleburdi legyél, mint én! Ha a hajam nem nőtt volna a fejemhez,azt is elhagynám!
Lara: Köszönöm, igazad van, figyelnem kell erre, mert tényleg fogytam.. Igaz, rám fér, de azért nem akarok teljesen elfogyni :)
Frihanna: a musculus lehetséges, hogy izom, de mi itt hálistennek nem foglalkozunk az emberre :) A Mus Musculus a házi egér :)
Lakota: köszönöm! :)

Elza írta...

fogalmam sincs,annyi jutott róla eszembe,hogy agyag:D

DoRcY írta...

Örülök hogy jól érzed magad :) Milyen szép hosszú hajad van!!!! És a Szupkai miatt pedig irigyellek, nagyon bírom :D Ő mondta egyszer, hogy neki igazi maci-arca van :DDD És tényleg.

sesame írta...

Ringlószilva: :) Két hét múlva egy darabra nem fogok emlékezni a férgekből.. :)
Dorcy: Köszönöm! Igen, nekünk is elmondta a maci-arc dolgot,meg hogy állatkertbe nem vehet barna kabátot.. :)

moonsafari írta...

Jó kis beszámoló volt :))) Örülök hogy ilyen mozgalmas az egyetemi élet :)
A te hajad is a padlón látható a legjobban? úgy úúúúúúúúúútálom ezt, nálam is tele van minden a hajammal, nem is értem hogy nem vagyok még kopasz...
A kajáról meg annyit, hogy jó ám a lekváros kenyér savanyú ubival is :)