Nem vág ugyan a témába, de szeretném a nálam tapasztaltabb háziasszonyokat, konyhatündéreket megkérdezni: mitől lesz jó sűrű, finom szaftja a pörköltnek? Én ritkán szoktam ilyesmit főzni, és valahogy mindig kevés a szaft..
Keresés ebben a blogban
2011. október 20., csütörtök
Megrendelés és a szaft titka
Bocsánat, tudom megint rég írtam..de mostanában megint irtó sok a zh és az egyéb tennivalóm. Már-már azon tűnődtem, hogy végleg abbahagyom a meskázást, mert egymás után sorozatban vertek át a kedves vevők, de szerencsére végre volt egy tisztességes megrendelőm :) Egy kép alapján kellett neki ezt a fülgyűrűt megcsinálnom, ametiszttel és egy egyszerű kis karikát. A lakótársaimnak annyira megtetszett, hogy rögtön kértek tőlem fülgyűrűt ketten is, az egyik már sejtem milyen is lesz :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Sok sok hagyma a titka a jo suru szaftnak! :))
Szep uvegesre dunsztolsz sok sok hagymat mielott rateszed a husikat. Igy egyutt is jo sokaig dunsztolod, hogy kiadja a hus a sajat levet, (en csak nagyon pici vizet teszek - ha teszek)
Sokaig fozom, lassu tuzon.
Azt mondjak a regi parasztok, hogy 1 kg hushoz, fel kg hagyma kell.
Kimaradt:
Fedo alatt dunsztod.
Ha valaki jobbat tud, szivesen tanulok en is! :)))
Igazat adok az előttem szólónak ami a főzést illeti én is így csinálom:)Már nem te vagy aki mostanában átverés áldozata lett,nem is tudom mit mondjak,remélem azért rendületlenül csinálod tovább, nem mindenki ilyen!Gyönyörű munkáid vannak ,lehet ez izgatja őket mint ez is, igazán érdekes,izgalmas darab!!!
Nagyon szépséges ez a fülgyűrű, ...a pörkölt szafthoz pedig ugyanazt mondhatom, mint Kathy.
:-)
Nagyon szép lett!!
Jó főzőcskézést : )
Nagyon szép ez a fülgyűrű!!! A szaftról én se tudnék mást írni, mint a többiek. Én is így tanultam Anyumtól.:-))
Köszönöm mindenkinek! Úgy látszik akkor a hagyma a titok nyitja, mert én jóval kevesebbet használtam eddig! :)
Bebi, üdv az oldalon, örülök, hogy te is olvasol! :)
Ha meg aktualis akkor mondom.Nemcsak a rengeteg hagyma a titka a szaftos porkoltnek hanem elsosorban a husrol lejovo porzsanyag.Ekezet nelkul ez eleg ciki..Szoval .. Ahogy a hagymat megparoltad a kockara vagott hust meg kell barnitani vagyis a zsiron addig forgatni amig minden resze a hus szinenek megvaltozik. Ez a porzsoles ami a hagyma mellett megdusitja a szaftot.
(Ezt egeszen biztos egyszerubben is el lehetett volna magyaraznom:)
Neked is köszönöm szépen a segítséget Amy! :)
Megjegyzés küldése