Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 31., kedd

Játék meghosszabbított határidővel! + még egy szemezgető


Emlékeztek még a játékomra? Többen is jeleztétek, hogy szívesen beneveznétek, de nincs elég időtök. Meghosszabbítom a határidőt szeptember 30-án éjfélig. Aki elfelejtette, hogyan is zajlik, vagy még nem tud róla, annak itt vannak újra a szabályok, ill. feltételek:
Alkotnod kell valamit a két saját kezeddel, téma: a szeretet. Alapanyag és technika lehet bármi, lényeg, hogy ne csak előre gyártott elemeket rakjatok össze, hanem legyen belőletek is egy darab benne (nem kell szó szerint venni! :) ) A kész munkákról készítsetek 1-2 jó minőségű fotót, és ha van kedvetek írjatok egy kicsit róla, hogy mit gondoltatok az elkészítése közben, miért kapcsolódik szeretet témához, stb. A fotókat és a gondolataitokat szeptember 30.-án éjfélig várom az alábbi e-mail címre: aszaltszilva@vipmail.hu
Ezután egy kiállítást rendezek a munkákból a blogon, és kisorsolok néhány alkotót, akik valamilyen ajándékot kapnak tőlem! :) (jelentkezők számtól függ,hány nyeremény lesz: minél többen jöttök, annál több! :) ) Nem verseny, mindenki alkotása érték! Ezért is fogok véletlenszerűen sorsolni, nem pedig kikiáltani, hogy x-é a legszebb, de z-é ronda.

A jelentkezés feltételei:

- Szeretet témában alkotás, nem csak gyári alapanyagokból.
- Jó minőségű fotó elküldése az e-mail címemre.
- Játék meghirdetése a blogodon (ha nincs saját blogod, akkor is jelentkezhetsz)
- ha meglepetés ékszert (is) szeretnél, írd le a kedvenc színeidet, és azt, hogy a lógós, vagy a bedugós füliket szereted-e jobban, illetve hordasz-e karkötőt, van-e valamilyen ékszerallergiád.

Siessetek, mert már van jelentkező! :) Természetesen én is készítek majd valamit, de magamat nem veszem bele a sorsolásba :)

Közben pedig örvendezek, mert pár napja a látogatottságom átlépte a 2000-es határt! :) Új játékot egyenlőre nem indítok, hiszen még ennek sincs vége! :) De ennek örömére tervezem,hogy kicsit rendet rakok a blogomban, a kulcsszavak háza táján.. (nem fog ártani :) )

Mielött elfelejtem: megint beszemezgettek! :) Ezúttal Prugisimi Zöldek és feketék: egy ütős párosítás című szemezgetőjébe került be egy fülbevalóm! :)

Itt láthatod egy kicsit nagyobban (a meska boltomban is kapható!)



Szemezgetők+ szintén némi elmaradás

Romantic Art volt olyan kedves, hogy beválogatott az Őszi séta c. szemezgetőjébe:
Itt már írtam a Szavannák szépe nyakláncról, ami a meska boltomban is kapható, most ajándék fülbevalóval!


Tegnap én is készítettem egy szemezgetőt, ami elnyerte a meska tetszését is :) Címe: Lila-zöld barátság :)


És akkor akik tegnap már nem fértek bele:
Csomózott technikával készült, már egy ideje megvolt,csak mobildíszt csináltam belőle :)


Semmi extra.


Ez meg pláne. Nem is tudom miért raktam ide, nem nevezhető alkotásnak, és nem is szép. Valami hiányzik róla még..


Elkészült a medál az Elektra fülbevalókhoz (idő közben lejárt, már nincs fenn a meskán)


Ő nagyon tetszik :) Csavaros-üveggyöngyös :)


Hát-hát. Kész gyűrű alap kékre festett kagylókkal.


Ő is megvolt már egy ideje, csak az utolsó simításokat kellett elvégezni :)

2010. augusztus 30., hétfő

Mostanság

Először is: ne haladjunk időrendben!
Tegnap délelőtt kilátogattam a Deák térre, hogy na megyek Goubára, mert volt ott egy kis dolgom.. :) (persze azért előbb megkóstoltam a meki mellett a rózsa alakú(!) fagyit, amit oylan különleges ízekben is árulnak, mint pl a levendulás fehér csoki-mmmm!) Ismét találkoztam Laurával, azaz Blaurral, hogy átadjam neki a régóta esedékes nyereményét, amit a 100. hozzászólásért kapott (ha nem számítjuk az én hozzászólásaimat, akkor a 100.).
Annyira örült neki, hogy nekem ajándékozta ezt a pénztárcát! Szép dolog..elmegyek meglepi ajándékot vinni valakinek, aztán még én kapok valamit! :) Persze nem sokáig kérettem magam, ki tudna ellenállni! :) Azóta már be is laktam! Elnézést a rossz minőségű fotóért, de sötétben, lámpafényben ennél jobb nem ment..A belsejét sehogy se sikerült megörökíteni ezzel a fránya géppel, pedig az is szuper: van benne mindenféle zseb, rejtett zug, bakkártyáknak való hely..:) És még kívül is van egy zipzár, ami egy zsebet rejt! Tehát elfér benne az összes létező papírom,íratom, kártyám, meg az a kevés kis pénzem is :) Az anyagon látszik, hogy jó minőségű, és strapabíró, a mintája meg cicás ^^ Kávézó cicák :) (nem véletlen,hogy erre csaptam le :) ) Köszönöm szépen Laura! :)

Aztán, aztán: pótoljuk az elmaradásokat. Még a maratoni nyaralás előttről is vannak itt dolgok, meg 2 héttel ezelőttről, illetve a blogtali előtti estéről.. Nagyon le vagyok maradva a blogolással, pedig még el se kezdődött az egyedem-begyedem.. hajhaj, mi lesz itt!

Ő régóta állt félkészen, kb. az első 5 ékszerem egyike, csak gyöngyre várt.


Ő is UFO, még egy ásványt rátettem. 925-ös ezüst indiai acháttal, unakittal, nefrittel, aventurinnal. A képen nem látszik, de mind különböző árnyalatú zöld.


Tűzachát és 925-ös ezüst. Őt is már régebben elkezdtem.


Végre egy gyűrű. Cseles, mert "összehajtható" :) Készült még egy drótgyűrű, csak nincs róla szalonképes fotó egyenlőre.



Ő a rút kiskacsám: eredetileg félhold alakú volt,és a gyöngyök befelé voltak. Csúnya volt, most már szép! :)


Őt először olyan hálós megoldással akartam dekorálni,de nem ment, maradtak a tekergők.


Bedugós drótgombóc: egy csúnya,elrontott ékszerem része volt, de így már sokkal jobb :)

2010. augusztus 29., vasárnap

Gólyatábori beszámoló

Itt az ideje, hogy némileg pótoljam az elmaradásaim :)
Hát, hát.. úton Gödöllőre mindenütt a 18 év körüli bőröndös-sporttáskás emberkéket lestem, hogy háátha...Aztán adminisztráció alatt kissé megszeppenve álldogáltam, nem sokakkal beszéltem, és kezdtem aggódni, hogy nem lesz ez így jó, hogy senkit sem ismerek. Körbevezettek az épületben (bára nyíltnapon is megtették annó), és rájöttem, hogy soha a büdös életben nem fogok itt tájékozódni. Késöbb még a koliból se találtam ki egyedül (ahol elszállásoltak), úgyhogy nem túlzok. Hogy mikor isoldódtam fel pontosan,arra már nem emlékszem, de délutánra, estére már remek volt a hangulat. Bográcsos vacsora volt, sok sorban állással, majd megnéztük a 8. előadót. Az egyetemen 7 előadó van, a 8. a kocsma :D (az egyik,mert min. 4 van a közelben). A képen a fehér pólósok a gólyák, a zöldek a seniorjaink (végig ezt a pólót kellett viselni, és ige csak hamar büdös és koszos lett-azt már senki nem vállalta, hogy a 4. nap ebben megy haza :) )
Másnap Jákodpusztán(?) csináltunk mindenféle érdekes feladatokat, és ismerkedtünk a helyi tanyavilággal. Csoportokba ösztottak még az első nap, szakok szerint (bár az egyenlő létszám elérése érdekében akadtak keveredések), és versenyeztek egymással a csapatok, de nem szokásos-unalmas sorverseny szerűen. Az alábbi fotók itt készültek:
Este megismertünk 2 másik helyet, ahol inni lehet, én pedig a vadgazdákat, és az éjjel nappal nyitva tartó gyrosost, valamint rájöttem hogy nem minden pálinka rossz, és a vodkanarancs is finom.. ;)
Harmadik nap igen scak fáradt voltam, a gyrosostól 5kor értünk haza, és nem sokat aludtam. A délelőtt beiratkozással telt, itt megismerhettem azokat is, akik kihagyták a gólyatábort. komoly dilemma volt,melyik szomszédom vállára dőljek, és kezdjek horkolni mialatt végigültünk egy 2,5 órás kiselőadást, ami az egyetemi dolgokról szólt ( a legtöbb információ 5 mp után automatikusan törölte magát az agyamból, de jegyzeteltem) Később a délutáni csendes pihenő után (amire igencsak szükség volt a hajnali dorbézolás miatt) csillag túráztunk érdekes feladatokkal, melyek közül párról inkább soha nem beszélnék senkinek, és egész végig az előző nap megtanult gazdászhimnuszt zengedeztük a frissen költött indulókkal, valamint KGA! és KIK VAGYTOk? GAZDÁSZOK! című kiabálásokkal tarkítva. (azóta is elég rekedt vagyok, és jóval mélyebb a hangom, ami remélhetőleg rendbe jön..). este aztán egy nem éppen műveltségi vetélkedő végén kihirdették a győztest, akik a mezőgazdászok voltak- mi másodikak lettünk. A jutalomképp kapott alkoholok elfogyasztása után nekivágtunk az utolsó estének az Agymosoda nevű szórakozó helyen,a hol rájöttem,hogy a vadgazdák a legjobb helyek, és még táncoltam is (fiúval, aki önként és dalolva kért fel!). Némi gyrosozás után hajnali fél 6kor beestem az ágyba,de aludni nemigen sikerült.. Végül 10- 11 tájékában lassan hazaszállingózott mindenki, vonattal, kocsival, vagy hévvel.
Összesítés: életem legjobb pár hete volt, mióta megtudtam,hogy felvettek ide, a gólyatábor pedig a csúcsok csúcsa volt! Remekül éreztem magam, és természetesen azért mértéket tartottam az alkohol fogyasztásban, csak kóstolgattam-mert nem kell ahhoz alkohol, hogy jól érezzem magam! :) Rengeteg barátot találtam, mindenkivel jókat beszélgettem, kb. 0 konfliktusos helyzettel. sajnos a legtöbb ember nevét nem sikerült megjegyezni, de lesz még rá pár évem! :) Már nagyon visszavágyom Gödöllőre, jövőhét vasárnap költözöm be! :)
Ezúton szeretnék elnézést kérni a hosszú és unalmas beszámolóért, illetve a képeken szereplő emberek személyiségi jogainak megsértéséért (de úgyis kikerülnek az egyetemi honlapra is).

2010. augusztus 28., szombat

Blogtalálkozó + játék

Tegnap este döbbentem rá, hogy bizony ma lesz a blogtalálkozó! Készülni a héten nemigen készülhettem, hiszen gólyatáborban voltam, ezért hajnalig fennvoltam,és jó korán keltem. Aztán anná, hogy eltévedtem,és csak valamivel dél után értem oda a helyszínre. Sajnos már nem lehettem ott sokáig,még kettő előtt el kellett mennünk,de addig nagyon jól éreztem magam! Csereberélni ugyan nem tudtam,de sok kedves blogos lánnyal találkoztam élőben, és megismertem további kedves blogos lányokat is! :) Ott volt Vera Násfa, Lidércke, CSJ, Punky Jazz, Toritextil, Kinema és még sokan mások! :) Az újonnan megismertek: Gyöngycica (aki volt oylan kedves,és kocsival vitt egy darabig) és Csilla- Art. Egy kis papír pillangóm pedig gazdára talált legnagyobb rajongómnál,egy bájos kis tündérlánykanál! :) Kár,hogy nem fotóztam le! :( Amit viszont lefotóztam: a képen két Eszti-féle ujjbábbal láthatóak a lányok,remélem nem haragszanak,de szerintem szuper lett a fotó! :) Sajnos bent nem voltak túl jók a fényviszonyok,úgyhogy elég rosszul sikerült a többi kép, és ez se a legjobb minőségű :(. Már várom a következő alkalmat! .) Akkor előbb indulok majd,és igyekszem odatalálni! :)


Mielőtt még elfelejtem:
szülinapi játék van Moonsafarinál! :) Ezúton is boldog szülinapot kívánok neki! :)

2010. augusztus 23., hétfő

Gólyatáborba mentem

Csütörtökig itt tartózkodom, ha lesz netem, majd felnézek! :) És természetesen képes élménybeszámoló is lesz,nem úgy mint a nyaralásokról! :) Remélem jó lesz! :)

2010. augusztus 20., péntek

Játékok

Écinél egy kérdőív kitöltése után nyerheted meg ezt a csodaszép nyakláncot:

Kricsárnál is játék indult, amit szívem szerint nem nagyon reklámoznék,hogy több esélyem legyen nyerni.. :)
Ma megcsináltam a már említett zöld füli másik felét,és befejeztem egy UFO-t,ami egy jó pár hete ott állt a ládikámban. Most lusta vagyok feltölteni a képeket a gépre, úgyhogy majd holnap megmutatom! :) Természetesen ők is jönnek velem a blogtalálkozóra :)

Készülődök :)

Már készülök a blogtalálkozóra! Úgy döntöttem,hogy most semmi újat nem rakok fel a meskára,hanem mindent oda viszek. Remélem sok-sok szépségre cserélhetem majd őket! :) Zömmel régebbi darabokat viszek,amiket nemigen mutogattam itt, és elfelejtettem felpakolni a meskára. De ezeket itt héten csináltam :) Úgy tűnik, most egy kis zöld korszakom lesz. De az is lehet,hogy csak zöld üveggyöngyeim maradtak :) Azon gondolkodom, hogy vigyem-e a meskán fennlévő ékszereimet is? Elvégre akinek tetszik valamelyik,az maximum lecsapja a meskáról majd este,ha hazaért, és addig meg csak nem akarja hirtelen valaki más is megvenni.
Még készül egy az ittenihez hasonló hangulatú fagyöngyös karkötő, csak kapocs kell hozzá, és van még egy fél pár zöld fülbevalóm is, de lehet,hogy ennyiben hagyom,és inkább nemezelgetek,mert elfogyott a drótom meg a gyöngyeim. Talán viszek pár nemez apróságot is: kitűzőket, pár nemezékszert..
Egyébként ti akik jöttök, milyen ékszereket szeretnétek, milyen színeket kedveltek?




2010. augusztus 18., szerda

Csupa-csupa jó hír! :) Barátság díj, blogtalálkozó és a többi :)

Én is megyek az I. Országos Kreatív Blogtalálkozóra! :) Már nagyon várom! :)

Természetesen a hétvégi Mesterségek ünnepét sem hagyom ki, mindenképp kilátogatok! :) Dóri (Made for you) is ott lesz, illetve az édesapja, aki csodás kerámiákat fog árulni :)

És eben a pillanatban kaptam ezt a csodás díjat Moonsafaritól! Köszönöm szépen! :) Akiknek én tovább adom: Blaur, Erika, Julcsi, Kathy, Kinema, Lidércke, Mandala, Punky Jazz, Raindrop, Toritextil, Vera Násfa
Nem tudom hány embernek lehet továbbadni, remélem nem írtam túl sokat,és nem hagytam ki senkit :) Azért kapják ők a díjat, mert mindig felvidítanak a kedves kommentjeikkel, velem együtt izgultak és drukkoltak a felvételikor, és még sorolhatnám! :) Köszönök mindent lányok! (és ha lehetne, Moonsafarinak is küldeném, de hát tőle kaptam :) )


Talán ma majd felrakom pár régebbi ékszerem a meskára..kissé elhanyagoltam a boltot a nyaralás miatt, meg nagyon gondolkoztam,hogy bezárok,mert túl sok a költség nem miatta. Nem ebből akarok megélni,és nem is a pénzért csinálom, de azért.. Most igyekszem arra törekedni,hogy nagyjából egálban legyenek a kiadások, vásárlások és az eladásaim :) Amíg nyaraltam, megkerestek, és tegnap le is bonyolítottuk az üzletet: 4 fülbevalóm lelt új gazdára! :) ez most új lendületet adott, úgyhogy marad a bolt, és igyekszem majd új ékszerekkel előállni, hiszen a nyaralás alatt semmi sem készült,még csak terv vagy vázlat sem.. :)
Kicsit kezdek aggódni,hogy túl sok jó történt mostanában, és mindjárt jön a nagy pofon, hogy nehogy már fenékig tejfel,meg habos torta legyen minden..vagy túl negatív lennék?

2010. augusztus 16., hétfő

IGEN! MEGCSINÁLTUK! :D (avagy az 1. számú örömhír)

Kaptam ma egy levelet,aminek hatására igeneket kiáltozva körbeugráltam és galoppoztam a házat,meg minden családtagot,bútort, és leborulva imádtam a szent monitort, hogy megmutatta nekem. :D Nem hittem volna, hogy felvesznek! :) Pláne mert a 300 valahány államisból kb a felét vették csak fel a koliba..Most meg se említem mennyi kavarás-keverés volt ezzel is,meg a gólyatáboros jelentkezéssel,meg mindennel,amivel lehet..De csak sikerült jelentkezni,megfelelő papírokat megfelelő helyre küldeni..eddig. valahogy az az érzésem nem az erősségük a szervezés, és a tájékoztatás..De sebaj! Sallalallala, vár a kolis élet^^ (hej élet be gyöngy élet, ennél szebb se lehet, csak az menjen kolis lánynak aki ilyet szeeereeet..) (ki tudja melyik dal ez, kissé átköltve? :) )

Tisztelt Hallgató,

a kollégiumi férőhely elosztása során Ön az alábbi kategóriába nyert felvételt:

A,B épület 2 ágyas

Van Vattacukorhajúlánynak egy repója, neve Vidám lányka. Azt a képet képzeljétek most ide! :) (mert ugye nem rakom ki,hiszen az az ő műve, csúnya dolog lenne tőlem, pláne mert nem vettem meg)

Amíg nyaraltam..(játékok,szemezgető, és egyebek)

Először is:
Játék van Cseresznyéslánynál és Colette-nél is. Azt hiszem senkinek nem kell bemutatni őket, az egyikük csodás gyurmaékszereket készít, a másikuk pedig textilekkel varázsol. És persze nem felejthetem ki a sorból a Barbit se, aki a Kincsértékű csecsebecséken versbe szedett játékfelhívással csal mosolyt az arcunkra! :)


Másodszor: távollétemben Picspang volt oylan kedves,és beszemezgette a Katicás levélke kitűzőmet. Már írtam róla régebben itt, de megtalálod a meska boltomban is! :)


És hogy sokak kérdésére válaszoljak: a családi nyaralási igazi karácsonyi hangulatban telt, ha értitek mire gondolok.. De a hajdúszoboszlói gyógyfürdő, strand és aquapark szuper még mindig! Ha van lehetőségetek,egyszer látogassátok meg, iszonyat olcsó a belépő, és ez Európa legnagyobb ilyen létesítménye! :) Szépen le is égtem,és annyit lépcsőztem a csúszdáknál, hogy 2 napig fájt a lábam :D
Idő közben megérkezett az ajándékom Punky Jazz-hez, és Moonsafari-hoz. Mivel én nem tudtam róluk jó képeket készíteni,ezért tőlük lopok! :) Punky Jazz a karkötőn kívül egy kis bedugós nemez bogyó fülbevalót is kapott,amiről most nem találok képet, de majd pótlom ezt a hiányosságot! :) Hát igen, mostanában az Ágiknak kedvezett nálam a szerencse :)
Szomorúan láttam,hogy a játékomra még mindig nem jelentkezett senki :( Mi ennek az oka? Lusták vagytok,nincs időtök,vagy csak szimplán nyaral mindenki? :) Ha van igény ilyen fajta alkotós játékra, kérlek jelezzétek, ha meg nincs,akkor megtartom a nyereményeket magamnak! :P
Van 4 örömhírem mostanában, de csak szép sorjában adagolom őket, hogy maradjon tartalék a rossz időkre :)

2010. augusztus 9., hétfő

Ismét nyaralok! (és még mindig lehet jelentkezni a játékomra!)

Idő hiányában csak egy rövid bejegyzést írok. Tegnap este jöttem meg a Balatonról,és holnap 8azaz már ma,mert elmúlt éjfél) indulok Hajdúszoboszlóra. Vasárnap, vagy hétfőn jövök vissza, és ígérem akkor majd beszámolok minden történésről :)
Még annyit: megkaptam a drága egyedem-begyedemtől a hivatalos levelem,hosszú órákig értelmeztem,és töltögettem ki a lapokat, jelentkezést a koliba, gólyatáborba..ehhez is lesz még hozzáfűzni valóm!
Ha valami csoda folytán távollétem alatt nyernék bármilyen játékon, vagy bármi egyéb miatt keresnétek, kérlek várjátok meg amíg hazaérek,ígérem sietek! :)
További szép nyarat mindenkinek!
És remélem mire visszaérnek, gyűlnek majd a játékra-jelentkezős e-mailok szép számmal! ( címem: aszaltszilva@vipmail.hu ) :) Ha szeretnétek, hogy meghosszabbítsam a határidőt, jobb oldalt lehet szavazni, vagy írhattok is! :)