Keresés ebben a blogban

2010. július 1., csütörtök

Sejhaj, alkotói túltengés - helyzetjelentés

Mi az alkotói válság ellentéte? Szerintem az alkotói túltengés! Mert nekem most az van :) gyönygöt fűzök a frissen vásároltakból, drótozgatok, meg gyurmázgatok (bár inkább festegetem a már elkészülteket). Igen, úgy gyurmázok,hogy veszek egy adag fehéret,és sütés után kifestem :) Ez azért jó,mert a süthető gyurma iszonyat drága, és nem akarok beszerezni sok pénzért sok színt.. ilyenkor úgyis mindig az alkotás kellős közepén jön rá az ember,hogy jaj a fenébe,lilát nem vettem! :) és úgy is scak egyszerűbb dolgokat csinálgatok,a hangsúly a mintáján van,amit ráfestek. Nem mintha csodás lenne a kézügyességem e téren,de még mindig szebb,mintha gyurmával mintáznám :) És így egyedibb is, hiszen rengeteg gyurmás lány van,akik bármit megcsinálnak tarka barkán :)
Lassan majd töltögetek fel képeket is,csak lusta vagyok fotózni :)

Nézelődés közben bukkantam erre az oldalra. El fogtok ájulni,micsoda receptek vannak ott! Házi túróruditól kezdve a vöröslencse fasírtig minden, mi szem-szájnak ingere! Ha nem tudtok főzni,akkor is érdemes benézni, mert a képnézegetés és a receptek olvasgatása is élményszámba megy! :)

7 megjegyzés:

moonsafari írta...

Az a házi túrórudi guru nagyon jól néz ki az oldalon, hmmm :))

Jó neked hogy ilyen nagy kedvvel alkotsz most, nekem valamiért nincs ihletem, punnyadós kedvemben vagyok. Gyurmás ötleteim nekem is vannak ugyan de oda nem jutok hogy le is üljek és elkezdjem. Meg drótos dolgok jutottak még az eszembe de nem akarok olyanba kontárkodni nagyon amihez nem értek :))

Szóval legalább mások cuccait nézegetem, nyomás fotózni! ;)

sesame írta...

Én is kontárkodok, hiszen látod hányfelé kapdosom most is :) Bár nekem még nincs kialakult stílusom, védjegyem, kedvenc technikám igazán :)
Fotózni később fogok,mert most még csak UFO-k (unfinished object - megtetszett ez a kifejezés :D) hevernek szanaszét a szőnyegen, vagy ami kész van, azzal még várok,mert egyszerre akarok többet leközölni,így is rengeteg a post :) Egybe a gyöngyösöket, a gyurmát, a drótot.. És így látszik is majd valami fejlődés meg haladás a folyamatban :) (remélem, mert én legalábbis látok :) )

Vera Násfa írta...

Aztán lehet ötvözni is a módszereket! Izgalmas dolgok jöhetnek ki belőlük!

Más, és amiért első sorban benéztem hozzád: Olvastam Kricsárnál a láncszemes kérdésedet. Kukk be ide, hátha nem ismered! Ha kicsit keresgélsz, találsz a láncszemre is többféle megoldást!
S nem kell hozzájuk ilyen tábla! Vettem egy nem ennyire jót, de nem is használom...

http://www.wigjig.com/jewelry-tools/


Csak, hogy még egy lapáttal tegyek a túltengésedre... ;-)

sesame írta...

Igen, a módszerek ötvözésén is dolgozom :)
Én a héten vettem egy ilyen wigjiget, mert már régóta gondolkoztam rajta,és a webshopban amit ajánlottál,pont le volt értékelve,úgyhogy hozzácsaptam a gyöngyökhöz :) Már kipróbáltam,és végül is nem rossz,arra jó,hogy amíg tapasztalatlan vagyok,segít,hogy ne legyenek a dolgok girbe-gurbák ott is,ahol nem kéne :)
Köszi a linket, még csak bekukkantottam,egyenlőre nem találom a láncot rajta, de a többi ötlet is jó! :)

Vera Násfa írta...

Ezt nézd végig rajta!
http://www.wigjig.com/jewelry-tools/WJU/techniques/index.html

Vera Násfa írta...

No, itt van amit Ancsánál láttál! Én is ezt használom olykor, itt láttam meg először:
http://www.wigjig.com/jewelry-making/wrappedchain/wrappedchainpg06.htm

sesame írta...

Nagyon szépen köszönöm! :) Igen a második link az, amit Annamária elmagyarázott nekem :
De nem volt jó ötlet ezt ilyen későn elküldeni,mert nem fogok aludni! :D
Hát igen, egy év alatt mennyit felejtettem angolból.. már egy ilyen oldal is fejtörést okozott.. hogy lesz így felsőfokúm?!