Keresés ebben a blogban

2010. július 19., hétfő

Vasárnapi gouba, és egyéb történések, gondolatok

Mostanában túl sok blogot olvasok..Mindenki hazajött a nyaralásból,és ezerrel nekilátott írni és alkotni..Én meg nem akarok semmi szépségről lemaradni,de így elhanyagolom a saját blogom :)
Vasárnap megint voltam a Goubán :) Most többen voltak,hiszen nem esett egybe a Wamp-pal, és több meskással is találkoztam! :) Többjüknek le is fotóztam a standját :)
Ott volt Zazálea, aki rettentően megörült nekem, és én is neki, hiszen végre élőben is láthattam a csodás leveles ökoszatyrom alkotóját! :) (és még további 3 műve van nálam :) ) Az ő standjáról lehetetlen volt jó képet csinálni, mindig ácsorgott előtte pár ember,a mi nem is csoda :)
Blaur is nagyon örült, hogy újra látott, és én is neki. Még le is fotózkodtunk együtt, de azt a képet nem biztos,hogy kiteszem ide, mert borzasztóan festek rajta :D Na jó, mégis, hiszen nem én vagyok a lényeg.. :)

Ezen kívül ott volt Aggbak, és így végre a párom is emberére akadt, mert őt is elhurcoltam szegényt, és valahogy nem hozták lázba a táskák és az ékszerek.. :D
Benéztem még többekhez is, de végül nem vettem semmit, mert elég rosszul állok anyagilag változatlanul.. :(
Legközelebb tényleg viszek sütit! Csak ugye abban a dög melegben ki az az őrült,aki még a sütőt is begyújtaná?!

Alkotás terén most szünetet tartok,és csak tervek születnek..valahogy ellustultam, és időm se nagyon van, meg szörnyen izgulok. 22-én kijönnek a ponthatárok! Abban ugyan biztos vagyok, hogy felvesznek, hiszen a tavalyi év ponthatárait legalább 60-nal meghaladom,és azt olvastam az adott intézményben minden szak elindul.. De nem is emiatt izgulok,hanem azért, mert egyetemista leszek! Most már aztán tényleg végérvényesen felnőttem, nem tehetek ellene semmit.. lassan (jövő tavasszal :D) 20 éves leszek, utána kettőt pislogok,és 30..milyen rövid is az élet..és amikor tegnap átmentem a Duna fölött a 2., vagy 3. legrondább hídon,elérzékenyültem,ahogy láttam a néhol romos, néhol felújított régi épületeket..és a Dunát. Azt hiszem hiányozni fog Budapest..2 hétnél tovább sose voltam innen távol.. és igaz,hogy talán nem kapok helyet a koliban, meg hazajárok majd hetente legalább egyszer,de gyakorlatilag ez felér egy elköltözéssel..

13 megjegyzés:

DoRcY írta...

Szerintem nagyon aranyosak vagytok Blaurral a képen :) Jó lehetett kijutni a Goubára, én sajna még csak WAMPon voltam, ott is csak egyszer.

És az egyetemista lét miatt ne félj. Nem rossz az, sőt. Van sok előnye, jó, persze, néha azért hátránya is. Én pl. jó szívvel gondolok vissza rá, szóval hajrá!!!:)

Ledorka írta...

Ott látom BoGár Brigi galambjait, macijait is, Zazálea asztala mögött. :)
Az egyetem jó dolog, emiatt ne aggódj, tényleg! Új élmények, új emberek... ÉS valóban gyorsan megy az idő, de attól még lehet élvezni minden percét. :)

sesame írta...

Lidércek:igen, ő is ott volt, közös asztaluk volt Ritával :)
Az egyetemet várom, bár kicsit aggódok..Hiszen senki nem lesz ott, akit ismerek (bár egy másik szakra megy két lánya mi giminkből,de nekik még a nevüket se tudom, max. köszöntünk egymásnak). És kicsit tartok tőle, hogy elrontok valamit, és megint én leszek a fekete bárány..
Meg ugye ha valaki egyetemista, akkor már végérvényesen felnőtt..Koli, önálló élet, stb.. Ez kissé félelmetes..És majd dolgoznom is kell most már mindenképp nyaranta, mert eddig mindig halogattam, mert féltem tőle..Nem akarok felnőni! :( Néha úgy érzem az ember nem is él..az élet első felét tönkre teszi az iskola, a második felét pedig a munka..És nincs soha egy kis szusszanás, hogy na, most nem csinálok semmit, csak örülök a napsütésnek és lógatom a lábam, csavargok,bolondozok..
A vicc az,hogy eredetileg én csakazért se akartam egyetemre menni, dacból. Mert versenyistállóba jártam,ahol az volt a fő szemlélet,hogy akinek nincs diplomája, az enm ember, és ez nekem nagyon em tetszett. Pláne, amikor a francioa tanár úgy fegyelmezett minket,ha nem figyeltünk a dögunalmas óráján, hogy ez enm a 22-es szakmunkásképző intézet.. Holott ah nem lenne a 22-es szakmunkásképző intézet, és a többi hasonló intézmény, őkelme éhen halt volna, nem lenne villanya, gáza..stb. De aztán végül rájöttem, mit akarok csinálni. És úgy érzem,hogy nem csak egy papírt fogok szerezni,ami arra jó, hogy lobogtassam. Hanem olyan dolgokat fogok tanulni,ami segíthet ezen a kis országon, vagy legalább a tágabb környezetemen :)Megyek, és megváltom a világot! Szuper-szezám :D

sesame írta...

Hú, de dühös vagyok, az előbb írtam egy tök hosszú választ nektek, aztán elveszett.. De nembaj, úgyis olyan hosszú volt,hogy külön bejegyzést érdemel :)
Lidércke: igen, ő is ott volt, közös standja volt Zazáleával :)És rajtuk kívül is voltak még, csak nem jut mindenki az eszembe, pl láttam Psycat hímzett karkötőit, meg ott volt az egyik üveges lány, meg az,aki szárított virágokból készít képeket.. :)

moonsafari írta...

Nem kell azért teljesen "felnőni" az egyetemen, én már régen végeztem de mégsem tartom magam teljesen felnőttnek, sőt egyetem alatt buggyantam meg csak igazán :) Az egy dolog hogy magadra mosol főzöl takarítasz és ha beteg vagy senki nem visz el orvoshoz, de a világnézeted nem kell hogy teljesen átalakuljon. És Gödöllő nincs olyan messze Pesttől azért ;) (Gödöllő, ugye?)

sesame írta...

Na, csak nem tűnt el az a hosszú! :)A magamra főzéssel, takarítással no problem. És igazából nem is magától az egyetemtől tartok,hanem ami utána jön..Persze már az is egy teljesen más közeg, mint egy gimnázium,de még mindig van nyári szünet, meg egyebek. Gödöllő tényleg nincs messze, de nekem mondjuk a Keletiig is úgy másfél órát kell utazni, és a vonattal együtt oda-vissza már nem egy kellemes dolog, ezért lenne jó a koli. (meg igazából elvágyok itthonról,és jól fel is lehet vele mérni mennyire vagyok önálló, és kész akár végleg elköltözni otthonról-de az még a jövő zenéje)
na mindegy, most sokat töröm a fejem az ilyesmiken, és egyre jobban izgulok,hogy mi lesz, hogy lesz..Holnap ponthatárok! :)

toritextil írta...

Goubán én is voltam, csak a múlt vasárnap, de alig emlékeztem, annyi volt az élmény :) (akkor volt a wamp is)

És tényleg ne izgulj, és pontosan, ahogy írtad, el kell menni otthonról, ha ügyes vagy nagyon sokat fogsz fejlődni!! hacsak egy csekkbefizetést nézek.. gimisen nem mertem elmenni a postára, most meg... :)) de sokkal nagyobb dolgokban is csak pozitív hatással volt rám!!
és ne izgulj, hogy Te leszel a fekete bárány, mert ez csak Rajtad múlik!! én még örültem is, hogy úgy mentem fősulira, hogy nem ismertem senkit - első reggel a liftben egy lány kérdezte, hova megyek, kiderült, hogy Ő is rajzos, menjünk együtt, aztán 2 évig laktunk együtt :))) (egy 800 fős koliban pedig elég csekély rá az esély, hogy olyanba botlasz a liftben első reggel, aki épp oda tart, ahova Te)
Szóval ha adódik egy ilyen lehetőség, Rajtad múlik megragadod-e, ha magamba gubóztam volna, most azzal a lánnyal nem lennénk barátok
Na szóval nagyon elrontani nem lehet semmit, a lényeg, hogy legyél ott is olyan aranyos, mint itt a blogokon :)

Unknown írta...

Jó lesz egyetemistának lenni egy másik városba, ne izgulj.:-) Nekem van egy ismerősöm akit úgy kellett Szegedre lelökdösni (kb. 10 éve), egyszerűen nem akart menni. 9 évig élt ott, most épp Hollandiában él.:-)(ha még ott..)
Szóval sose lehet tudni mi vár ott rád!:-) A tanulás mellett, és haza bármikor jöhetsz!
Sok sikert a felnőtt léthez!

sesame írta...

Nagyon szépen köszönöm Toritextil és Kinema a bátorítást és támogatást! Meg persze a többieknek is, de nekik már írtam külön :)Nagyon jól esik, hogy itt vagytok, olvastok, kommentáltok, szurkoltok, tanácsot adtok, velem örültök..stb. Nagyon jó kis közösség alakult így ki a meska és a blogspot segítségével, és örülök,hogy a részese lehetek! :) majd még tudósítok, hogy halad az egyetem ügylet, holnap biztos lesz post a ponthatárokról :)Bár szerintem lehetséges, hogy holnap nem tudok majd feljutni a felvire, hiszen fél Magyarország azt fogja nézni, és biztos nagyon túlterhelt lesz a szerver :)Addig is igyekszem (a jövőben is) pozitívan állni a dolgokhoz, és megnyugodni, hiszen ez még nem a világ vége! :)

Erika írta...

Tetszik az új oldalad! Látom csak nem engedtél a zöldből!:))

Te most érettségiztél? Szorítok neked, hogy minden sikerüljön!!
Jövő ilyenkor mi is a ponthatárokat várjuk!!!

sesame írta...

Köszönöm! :) Ma este jönnek ki a ponthatárok,majd írok mi lett :)
Na igen, a zöld a mindenem :)És mivel ez blogspotos sablon,bajok sincsenek vele (még) :)

moonsafari írta...

na már épp akartam kérdezni mi a helyzet a felvétellel, de akkor csak este lesz eredmény?

sesame írta...

Bizony, csak este.. ugye milyen gonoszak? :) És augusztusig elhúzzák a papír részét, csak aug. második felében postázzák a felvettek című levélkéket.. De kezdek aggódni,mert a corvinustól már kaptam egy rakás mindent, a Szent Istvántól pedig semmit..Nem érdeklik őket a leendő gólyák? :( Vagy csak nem akarnak kiküldeni feleslegesen egy csomó levelet olyanoknak,akik nem első helyen jelölték őket, és nem hozzájuk mennek..