Keresés ebben a blogban

2010. június 14., hétfő

A gonosz cseh gyöngyösök és a kis fadoboz

Rájöttem, hogy a cseh gyöngyös megtudta,hogy én egy unatkozó milliomos vagyok,és feltétlenül rá akar venni,hogy nála költsem el a vagyonom :D magyarul: már megint elcsábultam.. csak pár szem gyöngyöt akartam, de elköltöttem majdnem az összes pénzem..és szent esküm ellenére még egy kis drótot is vettem. Mentségemre szóljon,hogy támadt egy remek ötletem, és ahhoz kell. De most már aztán végképp eltiltom magam a cseh gyöngyöstől, úgy ám! Egyébként a drótok elfogyásának volt jópár jótékony következménye: több időm maradt minden másra, nem hajnali 3-kor fekszem, hanem egy előtt, befejezhetem a régen félbehagyott dolgaim, és más területeken is kibontakozhatok, új technikákat is felfedezhetek.
Néhány éve karácsonykor engem húzott az osztály főnökünk. Már akkor is keratív emberke hírében jártam, ezért egy másgneszáras fadobozt, és festékcsomagot kaptam tőle, mondván, hogy dekoráljam ki,ahogy jól esik. Először decoupage technikán gondolkodtam, és újfent megörültem, hogy kiskoromban fanatikusan gyűjtöttem a szalvétákat (néha még az ebéd mellől is elraktam :D ). De rájöttem,hogy az nem túl művészi, bár láttam már pár meskást,akik oylan mesterien vágják, válogatják a szalvétákat, és adnak hozzá festéket, hogy az már valóban művészet, de én sose érném el ezt a szintet. Ezért az egyik szalvéta mintáját örökítettem meg a kis dobozon. Meg is látszik,hogy én festettem, de ha messziről nézed,homályosan, kifejezetten szép :D A szabadon ahygott helyen pedig remekül fog mutatni valakinek a monogrammja. Még egy kicsit sziszolok rajta, pl leszedem a estéket a zsanérokról :) Ahhoz képest, hogy miylen rég festettem utóljára, határozottan nem rossz! Egyedül az kérdés még, hogy kipróbáljam-e rajta repesztőlakkot, hogy szép repedésekkel tegyem rusztikussá, vagy elég a sima lakk,és jó ez így ahogy van? Ti mit gondoltok?

3 megjegyzés:

DoRcY írta...

Szerintem klassz lenne repesztve, szeretem az antikos dolgokat. De így is nagyon szép :)

sesame írta...

Lehet,hogy kihagyom ezt a monogram dolgot róla, és inkább még a héten megcsinálom a repesztőlakkal, ha már vettem.. :)

moonsafari írta...

Én sosem próbáltam a repesztőlakkot de olyan jól néznek ki az azzal készült dolgok :)

Ördögi kör ez a gyöngyözés, most nekem is csiszolt gyöngyre lenne szükségem de sajnos megszorítások vannak a pénztárcámban... Olyan sosincs amúgy hogy mindig minden van amire épp szükségem van, hol japán gyöngy hiányzik, hol kásagyöngy, hol fémalkatrész, borzasztó! :)) Pedig megfogadtam már annyiszor hogy addig nem veszek újat amíg nincs több eladás...