Keresés ebben a blogban

2010. június 8., kedd

Megrendelés

Egy kedves, zene rajongó lány kérésére készítettem el ezeket a violinkulcs fülbevalókat 925-ös tisztaságú ezüstből, és howlitokból. Készül hozzá karkötő is :)
Ha te is szeretnél ilyet, írj! :)

6 megjegyzés:

Vera Násfa írta...

Jó ötleteid vannak! Szorgoskodj, gyakorolj és biztos meg lesz a gyümölcse!

Más: Próbáltad a Gyöngyudvar vagy a Csinálj ékszert webboltokban kapható ezüstözött drótokat? Azok puhábbak, jobban formálhatók, nikkelmentes ezüst bevonatúak, mely jobban bírja a formázást, nem kopik olyan hamar. Teljesen más velük dolgozni, mint a hobbi boltokban kaphatókkal! ...és legális...

Itt halkan megjegyzem, fémjelzés nélküli ezüsttel kereskedni törvénybe ütközik. Már volt "nagyobb" nevű drótos, aki megjárta. Én is szívesen dolgoznék vele, de emiatt nem teszem.

sesame írta...

Szia!
Hobby boltban soha nem vennék semmilyen drótot! A legtöbb dologra tudok eldugott,kicsi olcsó helyeket, ahol kedves az eladó,és jól ismernek. Az ezüstözött drótot is itt szerzem be, a Gyöngyudvar áraihoz hasonlóak az árak, és szerintem jó minőségű a drótjuk. De úgy is tervezem,hogy rendelek néhány ásványt majd a Gyöngyudvartól,és akkor letesztelem,hogy jobb-e az ő drótjuk, mint amit használok.
Én a pénzverde mellett veszek ezüstöt, ami nincs fémjelezve, de az egyikről kaptam valami minőségtanúsítványt, vagy valami hasonló papírt. Így is törvénytelen? De majd ha legközelebb arra járok,érdeklődöm tőlük,mit lehet tenni ez ügyben, de szerencsére(?) én nem vagyok valami nagy nevű drótos :)
Egyébként nem ajánlom az ezüstöt, mert drága, és ahogy veszel, rájössz mi minden egyéb kéne még hozzá..Forrasztás, csiszolás, vegyszerek, stb.. És ránézésre nincs különbség közte és az ezüstözött között. És hajlítani is kicsit nehezebb.
köszi a tippeket, és szép estét!
Szandi

Vera Násfa írta...

Szia! :-)

A 2 általam ajánlott helyen olyan drótokat kapsz, mely sárgaréz alapúak, s azt vonják be asszem pont a pénzverde mellett. PL. ha nem akarod a drága alapanyagot elrontani, s nagyobb szabású ékszert készítesz, akkor elkészíted sárgarézből és úgy is viheted ezüstöztetni, vagy aranyoztatni. Még ilyet nem csináltam, annyit tudok róla, hogy mintha nem minden ásvány, gyöngy bírná ezt az eljárást, így azokat érdemes később rátenni. Meg persze érdemes több ékszert vinni egyszerre.

Igen, én is hallottam, hogy pl. a pénzverde mellett is lehet kapni ezüst drótot, meg pl. a Meskán is árulja Égszerész, de szerintem bármely ötvös kihúzza neked, persze jó áron. Én az esküvői ruhámra készíttettettem így ezüst huzalt, s teletettük laza csigákkal.
Úgy tudom, hogy ha árulod a kész ékszert, nem elég a tanúsítvány, kell benne lennie fémjelzésnek!
Lehet kapni kész fémjelzett alapokat, ha azokat csak egy kis fogómozdulattal összeteszed, ok., de ha már el kezded alakítgatni, akkor már neked is fémjelezned, fémjeleztetned kell!

Jó alkotást!
Vera

sesame írta...

Szia!
Hát az utólag ezüstözés, aranyozás nekem nem tetszik, mert én szeretek ásványokat, gyöngyöket használni,és nem mindig lehet utólag rátenni őket. Én még sose láttam sehol, hogy fémjelezett ezüst huzal árultak volna, ha esetleg tudsz ilyen helyet, kérlek szólj! :) Azt esetleg tudod,hol lehet utólag fémjeleztetni? Bár biztos azért is képesek szép summát elkérni.. Ha ilyen bonyolult az ügy, szerintem nem veszek több ezüstöt, ami van még elhasználom, és annyi..Hogy megnehezítik az ember dolgát.. pff :)
Köszönöm a tanácsokat! :)
Szandi

Vera Násfa írta...

Szia!
Huzalt fémjelezve szerintem nem is találsz, mert tudtommal a fémjelzés csak a mű befejeztével kerül rá. Lehet bele tetetni, de nem érné meg.
Azért ajándékot lehet belőle készíteni! :-)
Nincs mit a tanácsokért, én is sokaktól kapok! S még van hova fejlődnöm!
Gratulálok a jó érettségi eredményedihez, és élvezd ki a nyarat! :-)
Vera

sesame írta...

Szia!
Hát, szerintem nem csinálok problémát az ügyből, hiszen alig dolgozom ezüsttel, és nem vagyok valami híres, hogy pont engem szúrjanak ki vele :)
Köszi szépen a gratulációt :)
Szép estét!
Szandi